logo-image

Båtbryggor för privat bruk och båtklubbar, betongpontoner, badbryggor mm

Trä och betongbrygga

Bredden är 2,40, minsta längd är 8 meter. De kan byggas i princip hur långa som helst, samt monteras i vinkel, som ett T, eller med en plattform (4,80 bredd). Vi utformar bästa brygglösning för det läge där bryggan ska läggas i samråd med dig som kund, och vi lägger ut bryggan på plats. Dvs vi erbjuder en helhetslösning där vi kan ta ansvar för allt från tillverkning till garanti efter utläggning.

Bryggan ligger i året runt utan problem. Önskvärt djup där bryggan ligger är minst 50 cm vid lågvatten. Både brygga och förankringar är gjorda för att tåla is, däremot kan kraftiga isrörelser flytta på bryggan. Det är dock relativt lätt åtgärdat att flytta tillbaka bryggan.

Betongpontonerna är tillverkade av 50 mm nätarmerad betong, gjuten kring en kärna av cellplast. Reglar och däcksvirke är NTR-A impregnerad furu. Bult, spik och beslag är varmförzinkade.

Timbobryggan har egen tillverkning av dessa bryggor, inkl gjutningen av pontonerna sedan mer än 30 år. Många av dessa fungerar fortfarande utmärkt.

Vår landgång är byggd på välvda limträbalkar, och den är 6 meter eller kortare. Vi har en landgångsupphängning som tål stora påfrestningar i och med att landgången hänger av sin egen tyngd, och vilar med hjul på bryggan.

För broschyr, klicka på länken här:  Broschyr träbetongbrygga.pdf